Meintjes oom

Koop Rozema (1886 - 1969)

koop met anne meintje  

Koop is de jongste halfbroer van Meintjes vader. Hij is het kind van Tunnis' derde vrouw, Antje de Vries. Ook Koop verruilt Friesland voor de Zaanstreek als hij 28 jaar is. Zijn moeder komt naar Zaandam nadat zij in 1922 weduwe is geworden. Koop en zijn stiefbroers ontfermen zich over haar en als ze heel oud geworden is, woont ze beurtelings bij haar kinderen in Zaandam.

Koop werkt onder andere als nachtwaker en opzichter in de drukke houthaven van Zaandam. Hij woont dan in een houten huis met een mooi uitzicht op de haven. Later komt hij in de Cederstraat te wonen, niet ver van Meintjes huis aan de Meidoornstraat en dat van haar moeder aan de Zuiddijk. Aukje kon dat stukje makkelijk lopen en zodoende zagen de twee oudjes elkaar regelmatig.

Koop en Aaltje kregen vier kinderen: Antje (* 1908), Berend (* 1910), Teunis (* 1911) en Jan (* 1915), die allen trouwen en voor nageslacht zorgen. Het is dan ook een flinke groep die voor de fotograaf poseert als Koop en Aaltje hun 40-jarig huwelijksfeest vieren.

Veertig jaar getrouwd

koop aaltje40Omstreeks 1947 zijn Koop en Aaltje 40 jaar getrouwd en natuurlijk wilden ze bij die gelegenheid graag met hun kinderen en kleinkinderen vereeuwigd worden. Wie is wie? Dit zijn ze:

koop aaltje40nummers

Rozema kuizer Rozema gongriep
Rozema Geesink Rozema Mann