Quinten Andries Rosema

Quinten is het jongste kind van Andries en Jacqueline Rosema, het vijfde. ‘Quintus was dus echte Latijnse naam geweest, maar mijn vader wilde er liever een Nederlandse krul aangeven en daarom werd het Quinten. Mijn tweede voornaam is Andries’, vertelt hij.

Quinten lijkt uiterlijk opmerkelijk veel op zijn vader, zelfde kop, zelfde uitstraling. Maar ook innerlijk, zegt zijn moeder, dezelfde stille wateren en diepe gronden. Hij valt anderen liever niet lastig met zijn gevoelens. Hoewel hij niet van tattoos houdt, heeft hij onlangs een opmerkelijke tattoo laten zetten tussen zijn schouderbladen. Zijn eerbetoon aan zijn in 2016 overleden papa. 

Zo is hij altijd bij mij.

 

Quinten: ‘Nu mijn vader er niet meer is, wil ik gewoon iets bij me dat me met hem verbindt. Ik koos voor het familiewapen, al is dat van de rijke Rozema-tak. Daar stammen wij niet rechtstreeks van af, maar ik voel me er wel mee verwant. Mijn vader en moeder hebben een foto gemaakt van die kerkbank in Kollum met het familiewapen van de familie Rozema. Die foto stond altijd in ons huis. Met dat wapen ben ik naar een tattooshop in Rotterdam gegaan, Blue Hawaii, en heb het tussen mijn schouderbladen laten zetten. ik heb er vleugels en een zwaard aan toe laten voegen.

‘Er boven staat Familia super Omnia. Dat betekent Familie boven alles. De tekst eronder luidt Non est lux sine tenebris en betekent Geen licht zonder duisternis. Wij zijn niet zo van de tattoos, maar toch heb ik daarvoor gekozen. Het is een eerbetoon en een blijvende herinnering aan mijn vader. Zo zal hij altijd bij mij zijn. 

‘Iedereen die mijn tattoo ziet, reageert positief. Alleen mijn baas, meneer Prins niet, mijn ex-baas moet ik zeggen, want ik ben aan het verhuizen naar Friesland. Ik heb een leuke kamer in Leeuwarden gevonden, want ik ga daar diermanagement studeren aan de Van Hall Larenstein Hogeschool. Een studie van vier jaar.’

Iedereen reageert positief