Ook het bewegende beeld heeft zijn intrede gedaan in de familiegeschiedenis dankzij enkele verstokte filmers onder de Rozema’s. Klik en kijk naar unieke momenten uit het verleden.

 

Jelle’s Kerstfeest

Enne Rozema schreef niet alleen tientallen korte verhaaltjes, hij droeg ze soms ook voor. Eén audio-opname van zo’n optreden is bewaard gebleven. Jelte Rep voegde er bijpassend videospoor aan toe. Zakdoeken klaar? Kijken maar!

 

In de voetsporen van Tiete Rozema

Jelte en Martin Rep volgen het tragische levensspoor van hun betovergrootvader Tiete Rozema (1811 – 1850) van Jislum, via legerkamp Oirschot, het slagveld van de Tiendaagse Veldtocht, Willemstad en Burum naar de strafgevangenis van Leeuwarden, waar hij zelfmoord pleegt.

(mogelijk weigert YouTube deze video af te spelen in verband met copyright-problemen.)

 

Rechter veroordeelt Jelte Rozema

Jelte en Martin Rep ontrafelen een familiegeheim. Hun grootvader wordt in 1902 veroordeeld wegens mishandeling. Negen jaar later wordt zijn jeugdzonde hem vergeven en wordt hij beëdigd tot hulpbrugwachter in Ritzumazijl. Zijn daar nog sporen van hem te vinden?

 

ReRooRoRe Journaal 2015

Een feestelijke editie vanwege het emeritaat van Jelte Rozema. De rappe reporters Jelte en Martin Rep speuren naar Rozema-voetstappen in onder meer Oldelamer, aan de Pier-Christiaansloot, bij de Rosema state, in de kerk van Kollum, in de Rosemastraat te Burum en in de Groningse archieven, en bekijken een Van Gogh.

 

Rozema-wandeling mei 2015

Jelte en Wieger Rozema loodsen ons door de buurt van hun jeugd. Belgischestraat, Eendrachtstraat, Oostzijde, (vlucht)steegjes, hekken en poortjes. In de Rosmolenstraat staan ze stil bij het huis van opa en oma Rep.

 

Rozema’s zingen het Frysk Folksliet

In oktober 2014 bekijken we met Theunis en Herman Roode het gerenoveerde Vissershop. Aan het slot zingen we het Friese volkslied voor de gevel van Zuidddijk 307, waar opa en opoe Rozema en hun kinderen woonden.

 

ReRooRoRe Journaal 2012

Speciaal voor een nieuwe familiereünie maken Martin en Jelte Rep een familie-journaal met daarin onder meer de volgende items: Rozema’s in actie voor bouw van Zaanse kerken, kerkje van Echtenerbrug definitief verdwenen, oud-SS’er in tolhuis Rozema, kerkscheuring in Munnekeburen, huis beppe drie keer zo groot.

 

Wim Kleijwegt filmt in jaren zeventig

Smalfilmbeelden van opoe Rozema op de koffie bij zoon Auke en diens gezin, van spelen in de Burgemeester Ter Laanstraat, van een nieuwjaarsdag in de Bleekerstraat en op de bromfiets in Middenbeemster.